B. Diggin'

Over Mezelf

Ik ben Bernard van Delft. Ik ben een blues songwriter uit Arnhem. Sinds mijn 19de heb ik me helemaal gestort in de Blues, met name de oude Country Blues. Regelmatig treed ik op. Ook heb ik mijn eerste muziek uitgebracht, de EP “Moving Out To The City”. Hier kan je nog veel meer lezen over wie ik ben en wat ik doe, met en zonder muziek.

B. Diggin’

Tijdens mijn studie vroeg een vriend van me of ik wel is van B.B. King had gehoord. Al snel nadat ik daar toen in dook wist ik dat dit het helemaal was. Het raakte me zoals muziek me nog nooit had geraakt. Ik was al snel van plan om hier wat mee te doen. Na het kopen van een tweedehands gitaar van een vriend van me heb ik het gitaar spelen nooit meer neer gelegd. Na verloop van tijd ben ik er ook bij gaan zingen en ben ik ook andere instrumenten gaan spelen, al is slide gitaar spelen wel mijn specialiteit nog steeds.
Over het algemeen ben ik altijd erg enthousiast en vrolijk. Dat is ook wat de meeste mensen ook zullen zeggen. Maar zoals bij de meeste mensen gaat er nog veel meer schuil en is niet het hele leven rozengeur en maneschijn. Vaak vertel ik in mijn muziek, naast de vrolijke dingen, ook over de minder fijne kanten van het leven. Ik behandel vaak serieuze onderwerpen waar ik zelf mee te maken heb. Ik maak mijn muziek altijd in eerste plaats voor mezelf. Daarom is het vaak zo persoonlijk en gaat het ook lekker de kant op die ik zelf wil. Blues is meestal het uitgangspunt, maar verder probeer ik soms ook gewoon lekkere andere dingen.

 

Buiten de muziek om

Ik ben geboren op 22 november 1998 in Ruurlo. Dit is een dorpje in de Achterhoek met iets minder dan 8000 inwoners. Ik ben opgegroeid in een woonboerderij in het buitengebied. Hier heb ik gewoond tot ik ongeveer 19 was. Als kind was ik altijd lekker bezig. Buiten hutten bouwen of lekker binnen met de LEGO, maar ik was altijd wel bezig. Ik had altijd dingen waar ik helemaal gek op was. Dinosaurussen waren mijn eerste obsessie, maar er zijn toen nog een hele boel andere gevolgd, waaronder auto’s & (Blues)muziek. Na de basisschool en middelbare school ben ik de studie Automotive Engineering gaan doen in Arnhem. Ik ben toen voor mijn studie naar Arnhem verhuisd. Na een korte tijd terug te keren naar Ruurlo ben ik snel weer terug gegaan naar Arnhem. De EP Moving Out To The City gaat over de laatste verhuizing terug naar Arnhem.